Att bära eller att inte bära sitt barn?

mammablogg bärdon

Varför jag valt att bära mina barn

Som ni läste förra veckan så lovade jag ett eget blogginlägg om bärdon. Jag och min man har burit alla våra tre barn, både i mjuka sjalar från födsel till lite styvare sjalar i olika material, samt i bärselar och bärstol.

Fördelarna är många. Att sjala sitt barn från födsel är vetenskapligt bevisat att det gynnar bebisen på många sätt. Barnets trygghetsbehov blir mättat av hudens värme och rörelserna från andetagen. Barnet blir också lugn av hjärtats ljud. Man har sett att faktorer som ångest, stress och rädsla minskar drastiskt hos barn som blivit burna. Information om detta ämne finns i all evighet och jag kommer att lista några hemsidor längre ner som ni kan besöka om ni har fler funderingar kring detta.

bärdon mammablogg

Anledningen till att jag valde att sjala mina barn är dock enkel – en sjal betyder två fria händer! Bebisen kunde vara med mig när jag lagade mat, gick ut med hundarna eller städade. Att amma i sjalen är också jätteenkelt. Detta don har därför blivit min räddning!

Att ha två händer fria även vid barn nummer två och tre möjliggjorde för kramar. Att kunna krama sitt äldre syskon när det hade skadat sig, när hen behövde hjälp eller när syskonen ville gå ut på promenad och hålla i handen, var också en viktig faktor i det hela. Att få ett syskon är omtumlande för hela familjen, och att man som förälder får skuldkänslor är något som man inte alltid blir påmind att tala om.

Under tiden jag var gravid med mitt andra barn brottades jag med känslor om hur jag kunde älska ett annat barn lika mycket, men sanningen är att det kan du! Ditt hjärta blir helt enkelt större och gör plats för ännu en själ. Att då även fysiskt kunna tillgodo se ens egna behov av att vara där för sina barn, blev helt enkelt väsentligt för mig.

mammablogg

Tips på hemsidor

https://barabarn.se/hur/ – Här kan ni läsa om hur man bär med bärsjal och/eller ringsjal
http://narabebis.se/bara-barn/ – Här finns lite blandad samlad information.
http://narabebis.se/vilken-sjal-sele-ska-jag-valja/ – Vilken sjal ska man använda? Svaret är smaken som baken, men här har du lite alternativ att läsa om.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Årets sista svampar

Tanyas mammablogg

Ta kontroll över dina matrutiner

Tanyas mammablogg

Hur går det egentligen med träningen?

Relaterade rabatter

Accessoarer

20% rabatt på barnkläder hos Kids Brand Store

Kids Brand Store

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Barn

10% rabatt på hela sortimentet hos Pyret & Snäckan

Pyret och Snäckan

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.