Att låta mittenbarnet bestämma agendan

blogg

När tre barn blir två!

I fredags hade min äldsta, Logan, blivit inbjuden hem till sin kompis. Vi har turen att bo i ett område där det kryllar av barn i olika åldrar, det var en av anledningarna varför vi valde att bygga just här i Järna. Vi kommer från en ”lägenhetsvärld” där att gå till parken va nästan en dagsplanering innan vi kom ut. Så för oss har det varit ett otroligt lyft att kunna öppna dörren och låta barnen härja fritt i området. Det är här de cyklar, tältar, leker, bygger och umgås. Vårat, min och min mans, mål är och har alltid varit att skapa ett nätverk där barnen kan härja fritt. Vi är delaktiga i deras vänskaper och aktiviteter för att skapa de bästa förutsättningarna för detta.

Men för att gå tillbaka, Logan var ute med en vän och skulle sova över. Det gav oss tillfället att umgås med våra tjejer. Det roliga med våra barn är att de har så otroligt olika smakpaletter. Logan är en riktig chicken nuggets med BBQ sås-älskare medans Lea älskar musslor och exotiska ostar med mera. Så vi tog henne till en ny restaurang i Södertälje där vi bjöd på en tidig middag. Hon fick 3-rätters och tillfället att prata helt efter hennes egna förutsättningar. Vi fick lära oss om alla TikTok danser, vem som är populär eller inte och mer om vad som pågår i hennes värld just nu.

blogg

Ett sådant här tillfälle är utav största vikt för oss. Eftersom vi har tre barn, en hund, en villa och en massa aktiviteter runtomkring, så är det otroligt viktigt för oss att kunna ge våra barn ”egen tid” med båda föräldrarna. Att hon helt får bestämma agendan och innehållet är en lyx som vi gärna ger henne. Det är också ett ypperligt tillfälle för oss att ta henne på pulsen, kolla hur skolan fungerar och vad hon kan tänkas behöva från oss – allt från egentid med mamma till att hon ville ha nya gymnastikskor. En super dag med andra ord!

mat

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Få 2 glassar & vinn Apple AirPods Pro!

DealGuru

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Boende

10% rabatt på hela sortimentet

SmartaSaker

Bli testpilot av DealGurus nya app - få 2 glassar & vinn Apple AirPods Pro!

Vill du hjälpa till att utveckla Sveriges bästa shopping community som en av 100 utvalda testpiloter för DealGurus nya app?

Som tack får du två glassar värde 70 kr & chans att vinna Apple AirPods Pro (värde 3 300 kr)!

  1. Ladda ner appen & logga in/registrera dig gratis

  2. Maila Malin på malin@dealguru.se med ditt första intryck

Villkor: Gäller en gång per person, både nya och befintliga medlemmar på DealGuru, även dig som tidigare varit testpilot för DealGuru kan delta. Testet pågår en vecka. Begränsat antal testplatser, först till kvarn.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.