Att låta mittenbarnet bestämma agendan

blogg

När tre barn blir två!

I fredags hade min äldsta, Logan, blivit inbjuden hem till sin kompis. Vi har turen att bo i ett område där det kryllar av barn i olika åldrar, det var en av anledningarna varför vi valde att bygga just här i Järna. Vi kommer från en ”lägenhetsvärld” där att gå till parken va nästan en dagsplanering innan vi kom ut. Så för oss har det varit ett otroligt lyft att kunna öppna dörren och låta barnen härja fritt i området. Det är här de cyklar, tältar, leker, bygger och umgås. Vårat, min och min mans, mål är och har alltid varit att skapa ett nätverk där barnen kan härja fritt. Vi är delaktiga i deras vänskaper och aktiviteter för att skapa de bästa förutsättningarna för detta.

Men för att gå tillbaka, Logan var ute med en vän och skulle sova över. Det gav oss tillfället att umgås med våra tjejer. Det roliga med våra barn är att de har så otroligt olika smakpaletter. Logan är en riktig chicken nuggets med BBQ sås-älskare medans Lea älskar musslor och exotiska ostar med mera. Så vi tog henne till en ny restaurang i Södertälje där vi bjöd på en tidig middag. Hon fick 3-rätters och tillfället att prata helt efter hennes egna förutsättningar. Vi fick lära oss om alla TikTok danser, vem som är populär eller inte och mer om vad som pågår i hennes värld just nu.

blogg

Ett sådant här tillfälle är utav största vikt för oss. Eftersom vi har tre barn, en hund, en villa och en massa aktiviteter runtomkring, så är det otroligt viktigt för oss att kunna ge våra barn ”egen tid” med båda föräldrarna. Att hon helt får bestämma agendan och innehållet är en lyx som vi gärna ger henne. Det är också ett ypperligt tillfälle för oss att ta henne på pulsen, kolla hur skolan fungerar och vad hon kan tänkas behöva från oss – allt från egentid med mamma till att hon ville ha nya gymnastikskor. En super dag med andra ord!

mat

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

Mindre än 1 vecka kvar

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

Ta chansen att bli en av 50 utvalda testpiloter som under två veckor kommer få testa och utvärdera DealGuru, ett community för alla som älskar deals. Som tack får du en biobiljett eller ett presentkort på mat värt 100 kr.

Bli medlem gratis genom länken nedan för att ansöka om en plats!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.