Att simma, eller att ha vattenvana

Livsviktig kunskap nu när vi har pool

Efter otaliga timmar och många varma dagar så är poolen äntligen badklar inför sommaren. Pumpen, värmaren, den lilla miniroboten som gör rent och locket är allt installerat och färdigt. Barnen invigde poolen några gånger under byggtiden, men den invigdes officiellt under min födelsedag .

Jag måste även säga det själv, det blev riktigt, riktigt bra. Ca 120 kvadratmeter trall runt och med en fantastisk vy över skogen. Kvar att pilla med, precis som alltid, är kjolen till trallen och insynsskyddet mot vägen. Vi har även beslutat att sätta upp en utedusch, lite krokar och belysning för att höja mysfaktorn ett snäpp till.

Till helgen tänkte jag snickra till två dagbäddar som jag även tänkte skulle passa bra ute vid poolen. De kommer vara enkla, ca 80 cm breda och med hjul undertill så att man kan rulla runt de på trallen. En tripp till plantskolan och köpa in något högt gräs ska även hinnas med, som i år får vara substitut för insynsskydd gentemot grannen.

Barnen har redan spenderat flera timmar på dygnet i poolen än någonsin och jag ser fram emot att introducera även den minsta familjemedlemmen till vattnet.

Jag har lärt alla mina barn att simma från en tidig ålder. Dels för att det är en hobby och mitt intresse för simning har alltid varit högt, men även för deras säkerhet. Många drunkningsolyckor sker pga stress och panik när man hamnar i vattnet. Man stelnar till och kroppen sjunker istället för att flyta.

Det jag alltid börjar med vid bebisåldern är att introducera vatten på olika sätt. Både i en skål, i duschen/badkaret, vattenpölar osv. Vid en pool så lär jag barnet att skvätta vatten själv och slappna av när hen ligger på rygg, för att sedan avancera till att lära sig blåsa ut genom mun och näsa under vattnet, att bubbla. Detta har gett resultaten att även om de inte tar ordentliga simtag, så har mina barn vid låg ålder, kunnat ramla i vatten och hundsimma sig tillbaka till kanten, samt vila på rygg utan problem. Ett måste i min värld där vi har vatten så nära.

Nu lämnar vi aldrig barnen obevakade i poolen, speciellt inte den minsta. Men hellre vara säker än osäker.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Leas GPS-klocka; för- och nackdelar

Tanyas mammablogg

Semesterdagar och sommarbingo

Tanyas mammablogg

Träning och styrkeresa

Relaterade rabatter

Resor

Minst 15% rabatt på din nästa resa

Booking.com

Hemelektronik

10% rabatt på designade trådlösa hörlurar

Happy Plugs

Bil

12% rabatt på vindrutetorkare

Wipers

Nöje

10% på keramikblommor!

Keramikblomma

Djurmat

15% på allt för din hund och katt med exklusiv rabattkod

Petster

Boende

15% rabatt på inredning i nordisk design

Solhem inredning

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.