Att simma, eller att ha vattenvana

Livsviktig kunskap nu när vi har pool

Efter otaliga timmar och många varma dagar så är poolen äntligen badklar inför sommaren. Pumpen, värmaren, den lilla miniroboten som gör rent och locket är allt installerat och färdigt. Barnen invigde poolen några gånger under byggtiden, men den invigdes officiellt under min födelsedag .

Jag måste även säga det själv, det blev riktigt, riktigt bra. Ca 120 kvadratmeter trall runt och med en fantastisk vy över skogen. Kvar att pilla med, precis som alltid, är kjolen till trallen och insynsskyddet mot vägen. Vi har även beslutat att sätta upp en utedusch, lite krokar och belysning för att höja mysfaktorn ett snäpp till.

Till helgen tänkte jag snickra till två dagbäddar som jag även tänkte skulle passa bra ute vid poolen. De kommer vara enkla, ca 80 cm breda och med hjul undertill så att man kan rulla runt de på trallen. En tripp till plantskolan och köpa in något högt gräs ska även hinnas med, som i år får vara substitut för insynsskydd gentemot grannen.

Barnen har redan spenderat flera timmar på dygnet i poolen än någonsin och jag ser fram emot att introducera även den minsta familjemedlemmen till vattnet.

Jag har lärt alla mina barn att simma från en tidig ålder. Dels för att det är en hobby och mitt intresse för simning har alltid varit högt, men även för deras säkerhet. Många drunkningsolyckor sker pga stress och panik när man hamnar i vattnet. Man stelnar till och kroppen sjunker istället för att flyta.

Det jag alltid börjar med vid bebisåldern är att introducera vatten på olika sätt. Både i en skål, i duschen/badkaret, vattenpölar osv. Vid en pool så lär jag barnet att skvätta vatten själv och slappna av när hen ligger på rygg, för att sedan avancera till att lära sig blåsa ut genom mun och näsa under vattnet, att bubbla. Detta har gett resultaten att även om de inte tar ordentliga simtag, så har mina barn vid låg ålder, kunnat ramla i vatten och hundsimma sig tillbaka till kanten, samt vila på rygg utan problem. Ett måste i min värld där vi har vatten så nära.

Nu lämnar vi aldrig barnen obevakade i poolen, speciellt inte den minsta. Men hellre vara säker än osäker.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

15% på ordinarie priser

Cocopanda

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet

Make Up Sweden

Accessoarer

45% rabatt på allt

Will Sportbags

Boende

15% rabatt på den billigaste varan hos Peace of home

Peaceofhome

Mode & Livsstil

6% rabatt på skor och modeaccessoarer hos Spartoo

Spartoo

Hälsa

15% rabatt på glasögon med blåljusfilter

Lentiamo

Visste du att du kan slippa både glasögon och linser efter en linsbytesoperation eller ögonlaseroperation hos Memira? Dr Johan på bilden har jobbat på Memira sedan 2016 och har gjort över 15 000 ögonoperationer. Han kan hjälpa dig att uppleva friheten och slippa tänka på krånglet som både glasögon och linser innebär. 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.