Fågel, fisk eller mittemellan

När man inte har jobb nog så skapar man det!

Som ni kunde läsa i tidigare inlägg så gillar jag att planera. Jag gillar även att hålla mina planerade aktiviteter. Nu kantades de senaste 14 dagarna av sjukdomar. Men vi hade planerat att starta poolbygget denna helg och det var det vi gjorde.

Vi har de senaste tre åren haft en ovanmarkspool till ungarna. Från skolavslutning till ca mitten på oktober så ligger mina små fiskar och plaskar i poolen. De har slitit på poolen med glädje och Lea, min mellersta, fick lära sig att simma i vår hemmapool. Men efter tre år var det dags att säga hej då till den och planeringen av en nedsänkt pool började.

Idag är vi där och även om planeringen är enkel, gräv ett hål, bygg poolen, bygg trallen, börja bada… så är verkligheten mycket, mycket jobbigare mot mjölksyran i musklerna.

Vi har leråkerjord samt blålera i vår tomt, så en grävmaskin började med hålet och vi kom så långt att vi hann sätta dräneringsrör och de två första lagerna av singel och grus för grunden. Poolen kommer bli ca sju gånger tre meter.

Till barnens förtjusning så var grävmaskinen kvar hela helgen. Vi lånade även grannens fyrhjuling och padda för att jämna till nivåerna av marken. Ungarna fick sitta med i fyrhjulingen och vädret välsignade oss med sol. Det kunde inte ha blivit en bättre start!

Jag och Tim turades om att köra grävmaskinen samt kratta ut gruset. Barnens ögon var runda som tefat när de såg att mamma faktiskt också kunde köra grävmaskin, och jag måste erkänna att jag kände mig ganska mallig när de tyckte att jag var ”ascool”!

I slutet på dagen så var alla så sugna på poolen, att vi blåste upp vår bubbelkopp och tog oss ett dopp. Bubbelkoppen kom hem till oss för några veckor sedan bara och är den nyaste medlemmen hos oss hittills. Vi kommer testa den både i sommar men även i vinter, då den sägs kunna klara av till minus 30 grader. Med andra ord ett vinterspa!

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

15% på ordinarie priser

Cocopanda

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet

Make Up Sweden

Accessoarer

45% rabatt på allt

Will Sportbags

Boende

15% rabatt på den billigaste varan hos Peace of home

Peaceofhome

Mode & Livsstil

6% rabatt på skor och modeaccessoarer hos Spartoo

Spartoo

Hälsa

15% rabatt på glasögon med blåljusfilter

Lentiamo

Visste du att du kan slippa både glasögon och linser efter en linsbytesoperation eller ögonlaseroperation hos Memira? Dr Johan på bilden har jobbat på Memira sedan 2016 och har gjort över 15 000 ögonoperationer. Han kan hjälpa dig att uppleva friheten och slippa tänka på krånglet som både glasögon och linser innebär. 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.