GPS på barnen

lea pose

När man inte vill dela ut mobiler

Min mellersta dotter är precis på gränsen till barnsligt ansvarsfull och bara barn. Jag har alltid haft i bakhuvudet att försöka låta barnen vara barn så länge som absolut möjligt. Med detta menar jag inte att de inte får lära sig att ta ansvar eller uppskatta sina saker. Men jag finner det kontraproduktivt att ge ett barn en dyrbar pryl som hen sedan i lek råkar, tappa, ta sönder, blöta ner eller allt annat. I min värld finns det då två alternativ.

Antigen får barnet konsekvensen att jag blir irriterad för att hen inte tog hand om prylen som den bör osv. Detta ger barnet en känsla av hopplöshet, hen känner sig inte stärkt och dessutom så ställer jag ett vuxet krav på ett barm som ännu inte kan förstå konsekvenser av sina aktioner.
Eller, så försöker jag tillgodose barnets behov, inte genom att ge hen allt hon vill, men genom att adressera frågan i sig.

Hemma hos oss handlar det om en mobil. Lea, mellanbarnet, vill ha en mobil. Hennes kommentarer är: jag vill kunna ringa min kompis, jag vill kunna spela in när jag dansar, jag vill kunna spela upp musik. Och viktigast av allt; jag vill inte behöva komma hem bara för att fråga om jag får stanna längre hos en kompis, eller om jag får gå hem till en kompis efter skolan.

Köp GPS-klockan här. Få 15% rabatt med koden: familydeal.

lea

Lea har en Ipad hemma, så där jag har besvarat alla hennes argument då ipaden uppfyller alla hennes krav förutom samtal. Samtidigt har jag en tanke av att jag inte vill att Lea ska tappa sin lekfullhet och bli en mobilgalen zombie. Kanske lite överdrivet, men ta en sväng på skolgården så förstår du. Men i samma veva vill jag inte heller låta henne vara utanför.

Jag fick då ett förslag av en vän – en mobilklocka. Klockan är utrustad med GPS, kan ta emot upp till 15 telefonnummer som kan ringa till henne och hon ringa ut till, bilder, meddelanden och larm: Klockan har även geofencing och tillsammans med föräldrar-appen så utger den sig för att vara ett tryggt tillskott till familjen där mobilen inte ska ligga i fokus. Dessutom hade den ett genialt låsningssystem, som gör att klockan endast fungerar som en klocka under vissa tider. Med andra ord, jag kan ställa in den så att hon ej kan leka med den under skoltid.

Så vi har köpt in en sådan och inväntar leverans inom några dagar, så framöver kommer ni få ta del av resultatet!

GPS klockan vi beställde hittar ni här. Använd koden ‘Familydeal’ för 15% rabatt.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli medlem och tävla om 1000 kr presentkort på mat + AirFryer från Philips värde 2290 kr.

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Spara upp till 1569 kr hos HelloFresh

Det har aldrig varit lättare att äta lite mer balanserat! Med HelloFresh kan du skräddarsy din matlåda med rätter som passar dina mål – oavsett om ditt mål är att äta lite mer grönt, mer varierat eller att få mer fisk på tallriken. Beställ nu och spara upp till 1569 kr på 6 kassar från HelloFresh.

Använd kod: FAMILY1569

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.