GPS på barnen

lea pose

När man inte vill dela ut mobiler

Min mellersta dotter är precis på gränsen till barnsligt ansvarsfull och bara barn. Jag har alltid haft i bakhuvudet att försöka låta barnen vara barn så länge som absolut möjligt. Med detta menar jag inte att de inte får lära sig att ta ansvar eller uppskatta sina saker. Men jag finner det kontraproduktivt att ge ett barn en dyrbar pryl som hen sedan i lek råkar, tappa, ta sönder, blöta ner eller allt annat. I min värld finns det då två alternativ.

Antigen får barnet konsekvensen att jag blir irriterad för att hen inte tog hand om prylen som den bör osv. Detta ger barnet en känsla av hopplöshet, hen känner sig inte stärkt och dessutom så ställer jag ett vuxet krav på ett barm som ännu inte kan förstå konsekvenser av sina aktioner.
Eller, så försöker jag tillgodose barnets behov, inte genom att ge hen allt hon vill, men genom att adressera frågan i sig.

Hemma hos oss handlar det om en mobil. Lea, mellanbarnet, vill ha en mobil. Hennes kommentarer är: jag vill kunna ringa min kompis, jag vill kunna spela in när jag dansar, jag vill kunna spela upp musik. Och viktigast av allt; jag vill inte behöva komma hem bara för att fråga om jag får stanna längre hos en kompis, eller om jag får gå hem till en kompis efter skolan.

Köp GPS-klockan här. Få 15% rabatt med koden: familydeal.

lea

Lea har en Ipad hemma, så där jag har besvarat alla hennes argument då ipaden uppfyller alla hennes krav förutom samtal. Samtidigt har jag en tanke av att jag inte vill att Lea ska tappa sin lekfullhet och bli en mobilgalen zombie. Kanske lite överdrivet, men ta en sväng på skolgården så förstår du. Men i samma veva vill jag inte heller låta henne vara utanför.

Jag fick då ett förslag av en vän – en mobilklocka. Klockan är utrustad med GPS, kan ta emot upp till 15 telefonnummer som kan ringa till henne och hon ringa ut till, bilder, meddelanden och larm: Klockan har även geofencing och tillsammans med föräldrar-appen så utger den sig för att vara ett tryggt tillskott till familjen där mobilen inte ska ligga i fokus. Dessutom hade den ett genialt låsningssystem, som gör att klockan endast fungerar som en klocka under vissa tider. Med andra ord, jag kan ställa in den så att hon ej kan leka med den under skoltid.

Så vi har köpt in en sådan och inväntar leverans inom några dagar, så framöver kommer ni få ta del av resultatet!

GPS klockan vi beställde hittar ni här. Använd koden ‘Familydeal’ för 15% rabatt.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Att uppfostra tjejer vs killar

Tanyas mammablogg

Hur vi överlever VAB

Tanyas mammablogg

Relaterade rabatter

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Barn

10% rabatt på hela sortimentet hos Pyret & Snäckan

Pyret och Snäckan

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Resor

Minst 15% rabatt på boende din nästa resa

Booking.com

Vill du testa Linas Matkasse?

Nu får du som Familydeal medlem ett fantastiskt erbjudande hos Linas Matkasse – som nu söker 10 familjer som vill testa deras matkassar och ge feedback på helhetsupplevelsen.  

 

Klicka dig vidare via länken och svara på några frågor för möjlighet till att bli en av de 10 familjer som får testa en valfri matkasse.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.