Hur hittar jag tid?

Eller, hur hittar jag min tid?

För några veckor sedan var jag på en tjejmiddag, vi var 7 kvinnor som äntligen efter flera månader lyckades matcha scheman och kunde samlas för att äta och snacka.

Stora samtalsämnet för kvällen var hur vi hittade tid. Många av oss har flera barn i olika åldrar som utövar olika sporter och som gärna aktiveras på olika sätt. Vi arbetar alla 100% med våra olika professioner och kallar oss själva för logistiska ninjor.

Men ändå, så hamnade alla i samma svarta hål. Vi förlorar tid med oss själva i alla scheman och logistik, träningar, hämtningar och lämningar, handla, laga mat och umgås. Hur hittar vi tiden för oss själva??

Kort och gott så känner jag personligen att det är helt beroende på behovsnivå. Jag ville utmana, måste jag verkligen ha en tid för mig själv? Eller hur hämtar och tankar jag energi?
Jag har i grunden en positiv inställning till livet och lever ofta i “glaset är halvfullt” universumet. Många av mina vänner kände sig lite nedslagna att de inte kunde ta en dag, halvdag eller timme för att vara själva. Men jag utmanar tanken i att istället för att låsa sig i tider, kan vi tänka ur ett behovsperspektiv istället.

Jag kan känna att när jag får gå ut med hunden och lyssna på några kapitel av min ljudbok, ibland kan ge mer energi än att jag ska planera en halvdag på SPA. Att få sätta på musik och dansa med dammsugaren utan att behöva svara på en massa frågor från barnen. Eller, att få sitta i bilen och åka och handla ensam, få vara med mina tankar. Även det ibland ger ett mervärde.

Låt oss utmana frågan, behöver vi verkligen fylla våra dagar med en massa uppbokad tid, eller ska vi utmana oss själva att använda tiden vi har på ett mer personligt hållbart sätt, vilka delar av din dag kan du göra om, eller vilka halvtomma glas kan förvandlas till halvfulla?

Hur gör du för att inte hitta mer tid, men använda din tid för dig själv?

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

15% på ordinarie priser

Cocopanda

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet

Make Up Sweden

Accessoarer

45% rabatt på allt

Will Sportbags

5% rabatt på ved i Stockholm

Vedexperten

Boende

15% rabatt på den billigaste varan hos Peace of home

Peaceofhome

Mode & Livsstil

6% rabatt på skor och modeaccessoarer hos Spartoo

Spartoo

Spara upp till 1466 kr på 5 kassar

Gör varje middagsstund speciell i vår, samtidigt som du sparar både tid och pengar. Prova HelloFresh och upptäck 23 spännande recept varje vecka. Just nu sparar du upp till 1466 kr på 5 kassar.


Kod: Family1466

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.