Hur hittar jag tid?

Eller, hur hittar jag min tid?

För några veckor sedan var jag på en tjejmiddag, vi var 7 kvinnor som äntligen efter flera månader lyckades matcha scheman och kunde samlas för att äta och snacka.

Stora samtalsämnet för kvällen var hur vi hittade tid. Många av oss har flera barn i olika åldrar som utövar olika sporter och som gärna aktiveras på olika sätt. Vi arbetar alla 100% med våra olika professioner och kallar oss själva för logistiska ninjor.

Men ändå, så hamnade alla i samma svarta hål. Vi förlorar tid med oss själva i alla scheman och logistik, träningar, hämtningar och lämningar, handla, laga mat och umgås. Hur hittar vi tiden för oss själva??

Kort och gott så känner jag personligen att det är helt beroende på behovsnivå. Jag ville utmana, måste jag verkligen ha en tid för mig själv? Eller hur hämtar och tankar jag energi?
Jag har i grunden en positiv inställning till livet och lever ofta i “glaset är halvfullt” universumet. Många av mina vänner kände sig lite nedslagna att de inte kunde ta en dag, halvdag eller timme för att vara själva. Men jag utmanar tanken i att istället för att låsa sig i tider, kan vi tänka ur ett behovsperspektiv istället.

Jag kan känna att när jag får gå ut med hunden och lyssna på några kapitel av min ljudbok, ibland kan ge mer energi än att jag ska planera en halvdag på SPA. Att få sätta på musik och dansa med dammsugaren utan att behöva svara på en massa frågor från barnen. Eller, att få sitta i bilen och åka och handla ensam, få vara med mina tankar. Även det ibland ger ett mervärde.

Låt oss utmana frågan, behöver vi verkligen fylla våra dagar med en massa uppbokad tid, eller ska vi utmana oss själva att använda tiden vi har på ett mer personligt hållbart sätt, vilka delar av din dag kan du göra om, eller vilka halvtomma glas kan förvandlas till halvfulla?

Hur gör du för att inte hitta mer tid, men använda din tid för dig själv?

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Tanyas mammablogg

Att jobba med hållbarhet

Relaterade rabatter

Accessoarer

20% rabatt på barnkläder hos Kids Brand Store

Kids Brand Store

Hälsokost

20% rabatt på de första matkassarna hos Matkomfort

Matkomfort

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.