Hur vi överlever VAB

När sommar blir till höst

Efter sommaren så välkomnar jag den friska krispiga luften. Jag älskar skogen och svamparna och att få klä på sig lite varmare mot den kalla luften. Det jag däremot INTE älskar är vabben som alltid kommer som ett brev på posten några veckor efter skolstart.

Det börjar som en snuva, som sedan faller i en nedåtspiral, där ingen kommer ifrån dess makt. I år så lyckades sjukdomen drabba varenda en i vårt hushåll förutom mig själv och hunden. DÅ gäller det att man är beredd.

 

Det finns många sätt som jag överlever VAB, men mina tre bästa tips är dessa:

Ett: Ät!

 Ät,  se till att få i dig själv och de sjuka mat. Men först dig själv, utan föda har kroppen varken energi eller lust att ta hand om någon annan. Att vabba med lätt-griniga barn, det konstanta snoret och hostan på nätterna tar enormt på krafterna, så ”att ta hand om sig själv först, innan man tar hand om andra” faller definitivt in på detta.

 

Två: C-vitamin och lök.

  Dessa två ingredienser är mina vapendragare i sjukdomstider. Vätska och C-vitamin som tex. Te med citron, ingefärs-shot, apelsinjuice, frukt osv. Att boosta immunförsvaret med C-vitamin och se till att skölja ur kroppen ordentligt med ett överflöd av varm och kall vätska hjälper kroppen att återhämta sig snabbast. Till de riktigt små fungerar även C-vitamin/ingefära glass.

Nu undrar ni säkert över löken, det må låta hockus poukus. Men att dela en hel lök, låta den koka upp och ställa inne i sovrummet och låta ångan av lökvattnet få sprida sig i rummet gör under mot hosta, krupp och förkylningsastman. Vi använder även en delad lök väldigt nära intill kudden för extra ”oumph” när barnen är riktigt snoriga. Lökens hjälper kroppen att dra ner på inflammationen, dra ut bakterier och öppna luftvägarna.

 

Tre: Ta hjälp.

Om hjälpen betyder 1177, mediciner, eller att nära och kära hjälper till med hämtning av mat, inköp eller rastning av hund är optimalt. Att få en stund för sig själv att andas, hämta energi eller bara få dela med sig av sin sömnlöshet och ångest är otroligt viktigt för den psykiska hälsan. Ta hjälp på jobbet för att underlätta pressen och stressen, ta hjälp, ta hjälp TA HJÄLP. Det tar en by att uppfostra ett barn, sägs det. Jag som har tre så kräver det en hel stad.

Tanyas mammablogg,Uncategorized
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

DealGuru

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Boende

10% rabatt på hela sortimentet

SmartaSaker

Upp till 40% rabatt på din hotellvistelse

När var ni senast iväg på tu man hand? Gav er tid att prata till punkt. Tid att se
varandra. Tid att njuta av en middag utan avbrott. Välkommen att skapa er det mest magiska sommarminne! Hos oss väntar enastående spa, milsvida stränder och gastronomi.

Boka idag och spara upp till 40% på er getaway – det här är ni värda.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.