Hur vi överlever VAB

När sommar blir till höst

Efter sommaren så välkomnar jag den friska krispiga luften. Jag älskar skogen och svamparna och att få klä på sig lite varmare mot den kalla luften. Det jag däremot INTE älskar är vabben som alltid kommer som ett brev på posten några veckor efter skolstart.

Det börjar som en snuva, som sedan faller i en nedåtspiral, där ingen kommer ifrån dess makt. I år så lyckades sjukdomen drabba varenda en i vårt hushåll förutom mig själv och hunden. DÅ gäller det att man är beredd.

 

Det finns många sätt som jag överlever VAB, men mina tre bästa tips är dessa:

Ett: Ät!

 Ät,  se till att få i dig själv och de sjuka mat. Men först dig själv, utan föda har kroppen varken energi eller lust att ta hand om någon annan. Att vabba med lätt-griniga barn, det konstanta snoret och hostan på nätterna tar enormt på krafterna, så ”att ta hand om sig själv först, innan man tar hand om andra” faller definitivt in på detta.

 

Två: C-vitamin och lök.

  Dessa två ingredienser är mina vapendragare i sjukdomstider. Vätska och C-vitamin som tex. Te med citron, ingefärs-shot, apelsinjuice, frukt osv. Att boosta immunförsvaret med C-vitamin och se till att skölja ur kroppen ordentligt med ett överflöd av varm och kall vätska hjälper kroppen att återhämta sig snabbast. Till de riktigt små fungerar även C-vitamin/ingefära glass.

Nu undrar ni säkert över löken, det må låta hockus poukus. Men att dela en hel lök, låta den koka upp och ställa inne i sovrummet och låta ångan av lökvattnet få sprida sig i rummet gör under mot hosta, krupp och förkylningsastman. Vi använder även en delad lök väldigt nära intill kudden för extra ”oumph” när barnen är riktigt snoriga. Lökens hjälper kroppen att dra ner på inflammationen, dra ut bakterier och öppna luftvägarna.

 

Tre: Ta hjälp.

Om hjälpen betyder 1177, mediciner, eller att nära och kära hjälper till med hämtning av mat, inköp eller rastning av hund är optimalt. Att få en stund för sig själv att andas, hämta energi eller bara få dela med sig av sin sömnlöshet och ångest är otroligt viktigt för den psykiska hälsan. Ta hjälp på jobbet för att underlätta pressen och stressen, ta hjälp, ta hjälp TA HJÄLP. Det tar en by att uppfostra ett barn, sägs det. Jag som har tre så kräver det en hel stad.

Tanyas mammablogg,Uncategorized
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Att uppfostra tjejer vs killar

Tanyas mammablogg
Tanyas mammablogg

Semester på tu man hand

Relaterade rabatter

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Barn

10% rabatt på hela sortimentet hos Pyret & Snäckan

Pyret och Snäckan

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Resor

Minst 15% rabatt på boende din nästa resa

Booking.com

Vill du testa Linas Matkasse?

Nu får du som Familydeal medlem ett fantastiskt erbjudande hos Linas Matkasse – som nu söker 10 familjer som vill testa deras matkassar och ge feedback på helhetsupplevelsen.  

 

Klicka dig vidare via länken och svara på några frågor för möjlighet till att bli en av de 10 familjer som får testa en valfri matkasse.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.