Människans bästa vän

Hundar & kärlek

Vi har alltid haft hund. Eller i alla fall så långt jag kan minnas så har vi haft hund. Alltid stora, håriga och klumpiga. Hunden för mig är mer än ett djur och en kärlek i sig. Hunden ber inte om tjänster, den kräver inget av dig och håller sig nära dig trots omständigheter. Lojalare vän får man leta efter.

När vi skaffade huset så köpte vi hund. För att jag verkligen ville äga min egen valp och forma hunden till oss. Men även för att barnen skulle få samma känsla av trygghet och kärlek som mina barndomshundar har gett mig.

Denna vecka fick vi säga hejdå till en familjehund. Hon var gammal, sjuk och redo. Sorgen var lika stor i alla fall. Vi har en stor skara syskonbarn som alla hyste stor kärlek till hunden och som alla visar sin sorg.

Jag anser det vara viktigt att bearbeta sorgen tillsammans med barnen. Visa att det är ok att vara ledsen och att det är ok att visa sorg. Att kunna prata om de fina stunderna man haft och låta barnen tillsammans finna tröst i varandra och deras gemensamma kärlek.
En tuff vecka men samtidigt en väldigt verklig läxa för barnen att hålla kärleken stark och att tillsammans klarar vi allt.

Jag vill ödmjukt påminna mig själv, barnen och er att njuta av dagen, åren, livet och leva de till fullo, det är minnena vi skapar och kärleksband vi knyter som gör livet till det vackra vi har.
Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

Mindre än 1 vecka kvar

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

Ta chansen att bli en av 50 utvalda testpiloter som under två veckor kommer få testa och utvärdera DealGuru, ett community för alla som älskar deals. Som tack får du en biobiljett eller ett presentkort på mat värt 100 kr.

Bli medlem gratis genom länken nedan för att ansöka om en plats!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.