Midsommar och regn

Knytiskalas, regn, egenrökta räkor och kubb

Vad betecknar midsommar mer än jordgubbar, midsommarstången, kransar i håret och nubbe? Jo REGN. Även i år så tvekade inte vädret på att ge oss ett härligt långfinger i ansiktet när midsommaren kröp sig på framåt.

Vi bjöd hem lite vänner och familj då vi tänkte bjuda på lite sol och bad i poolen (som nu är nästan helt färdig..!!) Men misströsta ej! Barnen badade i regnet, vi åt all traditionsenlig mat och drack nubbe trots att regent slog som spön i backen.

Barnen som var menat att de skulle få tälta ute, satte istället upp ett tält i vardagsrummet. Det inreddes med kuddar och filtar, sovsäckar och en så stor mängd godis och popcorn att till och med ett fotbollslag skulle ha fått magont i slutet.

Men känslan infann sig i alla fall. Vem har inte dragit ut och in bord till midsommar, fått de rökta räkorna halvt uppätna av labradoren, eller insett att man glömt nubben i bilen. Det ingår.

Det nyaste med årets midsommar var dock de egenrökta räkorna. Det gick otroligt snabbt och gav verkligen en fjäder i hatten.

Här kommer mitt enkla, enkla recept.

Två påsar frysta räkor (se till att de är frysta tills du lägger de i grillen annars torkar de).
Äppel, Al, Asp, eller annan spån som du vill använda.
En grill som gärna sluter tätt.

Tänd grillen och låt kolen brinna ut lite. Lägg på spån och i en metallsill lägger du i de frysta räkorna. Sätt på locket och öppna väldigt lite själva spjället i grillen, detta för att luften ska cirkulera. Blanda runt räkorna 2 gånger under 45 minuter. FÄRDIGT!!

Serveras såklart med hemmagjord aioli (eller köpt såklart) och en lime-skiva på. Vattenmelon och fetaost är supergott till!

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli medlem och tävla om 1000 kr presentkort på mat + AirFryer från Philips värde 2290 kr.

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Spara upp till 1569 kr hos HelloFresh

Det har aldrig varit lättare att äta lite mer balanserat! Med HelloFresh kan du skräddarsy din matlåda med rätter som passar dina mål – oavsett om ditt mål är att äta lite mer grönt, mer varierat eller att få mer fisk på tallriken. Beställ nu och spara upp till 1569 kr på 6 kassar från HelloFresh.

Använd kod: FAMILY1569

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.