Renovering av övervåningen med björkplywood

renovering

Att få en dörr till sitt sovrum efter 6 år.

Jag har hintat tidigare att vi höll på att renovera övervåningen. När vi byggde huset 2015 så var det inte på tal om ett tredje barn eller djur för den delen. Nu, 6 år senare med 3 husdjur och en bebis, så insåg vi behovet av ett eget sovrum. Vi har under tiden sovit i ett av sovrummen på ovanvåningen och tjejerna har fått dela sovrum. Men med Lea som snart blir åtta och Ali som snart blir två så insåg vi att de mer krockar än leker med varandra. Vi fann oss då utan sovrum eftersom det blev Alidas.

Ovanvåningen hade vi inrett med ett allrum på ca 70 kvadratmeter, något som passade oss och vår livsstil bra. Men barnen börjar mer och mer att vara i sina egna rum och småpilla med sina saker. Så det var ett lätt beslut att bygga ett nytt rum samt integrera ovanvåningens badrum i vårt sovrum.

renovera

I samma veva tänker jag då att när vi väl ska smutsa ner och bygga så kan vi väl lika gärna göra om hela övervåningen. Tim och jag är väldigt förtjusta i trä och vi kände att vi ville integrera mer naturliga material än att leka med färg. Därför bestämde vi oss för att bygga ytskicket i björkplywood. Resultatet blev fantastiskt, hundra gånger bättre än vi hade trott! Våra detaljer poppar verkligen ut bland allt det naturliga träet.

björk

För första gången på sex år har vi nu ett sovrum med en dörr!!! Dessutom ett kontor/ateljébord till mig och ett badrum som vi ska inreda i ett lyxigare format för oss vuxna. Otroligt vad ett litet krypin kan göra för vårt hus och vår känsla i huset. Rummet känns verkligen som oss och möjligheten att stänga om oss gör det mysigt och ombonat.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

Mindre än 1 vecka kvar

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

Ta chansen att bli en av 50 utvalda testpiloter som under två veckor kommer få testa och utvärdera DealGuru, ett community för alla som älskar deals. Som tack får du en biobiljett eller ett presentkort på mat värt 100 kr.

Bli medlem gratis genom länken nedan för att ansöka om en plats!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.