Semester på tu man hand

Att hitta tid för att gå på dejt

Att ha småbarn och planera har ni nu hört mig tjata om. Men ibland så glömmer man det viktigaste av allt. Jag och min man insåg att det var cirka två och ett halvt år sedan vi gick på en dejt tillsammans. Tiden har gått riktigt fort och mellan barnafödande och corona-restriktioner så missade vi inte bara en utan två bröllopsdagar. Vi bestämde oss därför för att ta en spontanresa på tu man hand till Stockholm. Min familj fick ta hus, vovve och barnen när jag och Tim tog oss till Stockholm för att börja med en frukost.

Jag och Tim är riktiga foodies (matälskare) och hade förberett en lista på restauranger som vi ville besöka under våra ensamma 36 timmar. Tricket var bara att det fanns fler restauranger än tillfällen och tid. Vi löste det på bästa sätt.

Väl framme i Stockholm så satte vi oss ner med gps kartan och pinnade ut vart vi ville åka. Vi hade skalat ner restaurangerna till 10 stycken. I Stockholm har vi turen att det ligger elsparkcyklar precis överallt och ett dagspass på dessa kostar ynkliga 75 kronor. Vi hyrde var sin sparkcykel och påbörjade vårt matdygn. Målet var en förrätt och en dryck på varje ställe.

Att ta elsparkcykel runt sin egen stad måste ha varit bland det bästa vi har gjort tillsammans på länge. Förutom att vädret var med oss och vi åt fantastisk mat, så fick vi se Stockholm från sina bästa sidor. Om jag skulle rekommendera en dejt så är det definitivt en elsparkcykeldejt. Vi lyckades ta oss till sex av restaurangerna och avslutade på bästa ”Stockholm under stjärnorna”.

Vi åt på bland annat: Ön, Cane rum society, Stockholm under stjärnorna, Boqueria och Farang.

Jag och Tim hittar alltid till vår första kärlek på dessa dejter och det ger oss både en energikick framåt. Ett måste för alla ny- och gammelkära.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Att uppfostra tjejer vs killar

Tanyas mammablogg

Hur vi överlever VAB

Tanyas mammablogg

Relaterade rabatter

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Barn

10% rabatt på hela sortimentet hos Pyret & Snäckan

Pyret och Snäckan

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Resor

Minst 15% rabatt på boende din nästa resa

Booking.com

Vill du testa Linas Matkasse?

Nu får du som Familydeal medlem ett fantastiskt erbjudande hos Linas Matkasse – som nu söker 10 familjer som vill testa deras matkassar och ge feedback på helhetsupplevelsen.  

 

Klicka dig vidare via länken och svara på några frågor för möjlighet till att bli en av de 10 familjer som får testa en valfri matkasse.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.