Semesterdagar och sommarbingo

Att vara hemma med barnen hela sommaren

I början på året så börjar de fina semesterlapparna alltid att delas ut, och i år är det första året då jag hade en full semester intjänat. Jag brukar dock alltid lämna in 1-3 veckor föräldraledighetsdagar som vi brukar ha kvar, för att förlänga sommaren lite.

Om jag skulle rekommendera något trick i mitt föräldraskap så är det att spara dagar för att förlänga loven. Både Logan och Lea har gått på fritids på alla loven, och är ganska nöjda med det. Men att kunna skippa ett fritidslov och istället vara hemma är en extrem lyx. Vi brukar antigen ta långhelger eller hela lov, både för deras skulle, men även för oss själva. Att korta av året med lov då och då gör ett under för att eliminera jobbstressen och för att inte hamna i ekorrhjulet.

Så i år tar jag sex veckor semester. Jag och min man har fem veckor gemensamt med våra barn, men jag har en vecka själv innan och han har en vecka själv i slutet. Barnen får åtta veckor totalt och vi får en vecka själva med våra barn.

Som allt annat kräver detta noggrann planering och något vi har anammat för flera år sedan är sommarlovsbingo. I början när de var riktigt små så kunde det räcka med att man skrev att man skulle äta våfflor med glass till middag, eller en promenad till vattnet. Nu när de är större så är det lite mer elaborerade bingo-brickor.

I år finns det 5 olika ställen där de serverar sommarvåfflor i olika städer. Bilbingo ute på landet, utebio i rålamshovsparken, lära sig att sura SUP, gröna lund och en massa annat. Vi älskar att resa utomlands och gör det mer än gärna. Men just under sommaren så har vi verkligen lärt oss att älska Sverige. En hemsida jag går tillbaka till ofta är www.barnsemester.se med alla möjliga olika tips för en semester med barnen. www.underbaraclara.se är även bra att ta en titt i.

Med en tajt budget och barn som är rastlösa så är hemsidan en räddning. Det finns otaliga små guldklimpar i och runtom Stockholm. Eller bara en picknick middag ute i gräset som avslutas med filmvisning i en hammock. Ja möjligheterna är oändliga!

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Årets sista svampar

Tanyas mammablogg

Ta kontroll över dina matrutiner

Tanyas mammablogg

Hur går det egentligen med träningen?

Relaterade rabatter

Accessoarer

20% rabatt på barnkläder hos Kids Brand Store

Kids Brand Store

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Barn

10% rabatt på hela sortimentet hos Pyret & Snäckan

Pyret och Snäckan

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.