Skolavslutningar och jordgubbstårta

barnen

Så stora så snabbt!

Förra veckan så gick mina ungar på skollov. Logan byter skola då han börjar i högstadiet och Lea får njuta av några år till med cykelavstånd till skolan. Många tankar har rörts runt i barnens huvud i samband denna avslutning.

Leas rädsla av att vara själv i skolan och Logans skräckblandade förtjusning över byte och nya vänner. Som förälder så tycker jag att somrarna kommer och går i rasande fart. Känns som bara igår när vi skolade in Logan. Man är lika gammal som barnen växer tydligen.

Till skolavslutningen, trots att vi jobbar några veckor till innan semester, så brukar vi försöka fira. Vi firar att ännu ett skolår har gått, vi firar olika hinder som barnen har passerat under året och vi firar för de nya äventyren. En av mina stora uppgifter som förälder är att förbereda barnen på vad komma skall. Lea är en virvelvind till personlighet och hoppar på samt hoppar av alla utmaningarna i rasslande fart. Logan å andra sidan är lugn, kalkylerande och ibland väldigt osäker. Det som fungerar peppande för Lea, skapar ångest för Logan. Det är mitt jobb att navigera barnen och se till att de känner sig trygga i sin roll som barn, vän, syskon, men även att förbereda de för förändringarna som onekligen sker vid varje skolår.

sommarlov

Därav så firar vi. Vi firar allt som har lyckats och vi firar för att få energi inför alla utmaningar. Tyvärr så har poolen några dagar kvar av byggande innan den går att användas, så vi valde att fira med hämtmat och Logans sommartårta. Sommartårtan är nog bland det enklaste som finns och alltid en hit.

Du bakar en helt vanlig rulltårtebotten, vi brukar alltid ha lite extra vanilj och kardemumma i. Fyller rulltårtan med färska jordgubbar och drottningsylt. Låt svalna, skär upp och servera liggandes med grädde ovanpå. Och ännu mer skurna jordgubbar. Tar inte mer än 30 minuter att tillaga och är den perfekta sommartårtan till middagen!

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

15% på ordinarie priser

Cocopanda

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet

Make Up Sweden

Accessoarer

45% rabatt på allt

Will Sportbags

Boende

15% rabatt på den billigaste varan hos Peace of home

Peaceofhome

Mode & Livsstil

6% rabatt på skor och modeaccessoarer hos Spartoo

Spartoo

Hälsa

15% rabatt på glasögon med blåljusfilter

Lentiamo

Visste du att du kan slippa både glasögon och linser efter en linsbytesoperation eller ögonlaseroperation hos Memira? Dr Johan på bilden har jobbat på Memira sedan 2016 och har gjort över 15 000 ögonoperationer. Han kan hjälpa dig att uppleva friheten och slippa tänka på krånglet som både glasögon och linser innebär. 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.