Skolavslutningar och jordgubbstårta

barnen

Så stora så snabbt!

Förra veckan så gick mina ungar på skollov. Logan byter skola då han börjar i högstadiet och Lea får njuta av några år till med cykelavstånd till skolan. Många tankar har rörts runt i barnens huvud i samband denna avslutning.

Leas rädsla av att vara själv i skolan och Logans skräckblandade förtjusning över byte och nya vänner. Som förälder så tycker jag att somrarna kommer och går i rasande fart. Känns som bara igår när vi skolade in Logan. Man är lika gammal som barnen växer tydligen.

Till skolavslutningen, trots att vi jobbar några veckor till innan semester, så brukar vi försöka fira. Vi firar att ännu ett skolår har gått, vi firar olika hinder som barnen har passerat under året och vi firar för de nya äventyren. En av mina stora uppgifter som förälder är att förbereda barnen på vad komma skall. Lea är en virvelvind till personlighet och hoppar på samt hoppar av alla utmaningarna i rasslande fart. Logan å andra sidan är lugn, kalkylerande och ibland väldigt osäker. Det som fungerar peppande för Lea, skapar ångest för Logan. Det är mitt jobb att navigera barnen och se till att de känner sig trygga i sin roll som barn, vän, syskon, men även att förbereda de för förändringarna som onekligen sker vid varje skolår.

sommarlov

Därav så firar vi. Vi firar allt som har lyckats och vi firar för att få energi inför alla utmaningar. Tyvärr så har poolen några dagar kvar av byggande innan den går att användas, så vi valde att fira med hämtmat och Logans sommartårta. Sommartårtan är nog bland det enklaste som finns och alltid en hit.

Du bakar en helt vanlig rulltårtebotten, vi brukar alltid ha lite extra vanilj och kardemumma i. Fyller rulltårtan med färska jordgubbar och drottningsylt. Låt svalna, skär upp och servera liggandes med grädde ovanpå. Och ännu mer skurna jordgubbar. Tar inte mer än 30 minuter att tillaga och är den perfekta sommartårtan till middagen!

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Årets sista svampar

Tanyas mammablogg

Ta kontroll över dina matrutiner

Tanyas mammablogg

Hur går det egentligen med träningen?

Relaterade rabatter

Accessoarer

20% rabatt på barnkläder hos Kids Brand Store

Kids Brand Store

Boende

10% rabatt på kvalitetsbelysning

Lysman

Husdjur

20% på djurförsäkring hos Lassie

Lassie

Teknik

20% på hela sortimentet hos the PAC

The PAC

Barn

10% rabatt på hela sortimentet hos Pyret & Snäckan

Pyret och Snäckan

Bil

Upp till 35% rabatt hyrbil hos Auto Europe

Auto Europe

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.