Kycklingsoppa som botar alla sjukdomar?
Trots att vi har haft grönsaker som vi plockat till middagar under hela sommaren, så känns slutet på augusti för mig som skördetid. Det är då alla mina långtidsplantor börjar bli färdiga, som pumpa, vintersquash, morötterna, potatis och majsen.
Majsen är en av de få grönsaker som vi inte äter om vi inte odlat det själva. Majsen är lättodlad, men får mycket per planta och den är helt fantastisk att förvara under vinter och våren. Vi satte ca 90 plantor som är ungefär vår årsförbrukning av majs.
När vi skördat den så blancherar vi den lite snabbt och antigen fryser den i kolvar eller skär bort majsen och förvarar i påsen. Det blir en och annan majs som slinker ner med massor av smör och salt på, och än idag är det den grönsaken som barnen älskar som mest när den skördas.
Godast är den att äta precis som den är, men vi brukar göra en chilensk soppa där den blir absolut perfekt till. En kycklingsoppa som båda mina stora barn är helt övertygade om att den kan bota alla sjukdomar.
Testa den vettja!
RECEPT KYCKLINGSOPPA:
– 1 hel kyckling
– Lök, paprika, vitlök, morötter, 2 enheter av varje
– Potatis (2 per person)
– Ris, en näve
– Majs, ½ per person
Stek den delade kycklingen med lök och vitlök, paprika och morötterna salta och peppra.
När kycklingen har fått färg täcker man kycklingen med vatten och tillsätter potatisarna samt kycklingfond.
Låt sjuda i ca 20 minuter, när potatisarna nästan är halv färdiga tillsätter du riset och låter sjuda i 20 minuter till. Ca 5 minuter innan servering tillsätter du majsen.
Servera genom att portionera potatis, majs och kyckling samt toppa med soppan.
NJUT!