Sol, sol och mera sol

sommar

Att smörja in sina barn, eller använda kläder som solskydd?

I helgen som var fick vi verkligen en ordentlig försmak av den underbara sommaren. Med den kom solen, värmen, myggen, solbränna och bråket om att smörja in eller inte, keps eller inte.

Jag vet inte hur ni har det, men att smörja in solskyddsfaktor på mina barn är praktiskt taget omöjligt. Det är kladdigt, de slingrar sig som ormar och totalvägrar på alla sätt och vis. Jag har även varit aktiv i att läsa olika typer av rapporter och innehållsförteckningar på de olika insmorningsprodukterna för att på något sätt försöka förstå vad alla dessa kemikalier gör.

Huden är det absolut största organet vi har i kroppen, den ska motstå väta och väderväxlingar, den hjälper oss vid skador, den är otroligt regenererande och både skyddar och är känslig på en och samma gång.

Mina barn har väldigt känslig hy, de får lätt blåmärken och utslag. Huden blir lätt torr och fnöskig och gillar inte alls att bli utsatt för olika typer av skav eller produkter. Mina barn är även känsliga mot tvättmedel då de får utslag av dessa, så för oss har det varit viktigt att både skydda dem från solen, men samtidigt väldigt svårt att hitta en produkt som hjälper istället för skada.

melon

När barnen var små så valde vi oftast att helt enkelt inte utsätta de för sol. Alltså hålla oss i skugga och skydda deras kropp och ansikte med kepsar och långärmade tunna kläder. Men nu när de är lite större så är det svårare.

Det jag gör nu är en kombination. Den minsta får fortfarande ha keps och storasysterns långa vita t-shirtar som klänning. Vi försöker att inte gå ut med henne i den gassande solen, men om det måste så smörjs ansikte och armar in. De stora barnen dock har fått en annan rutin. På kvällen efter dusch så smörjer de in sig och dansar nakna framför AC.n. Den äldsta grabben sitter bara rakt upp och ner och väntar. De får titta på en film, lyssna på en bok eller annat, men det ska vara under tiden som solkrämen torkar. Genom att smörja in de på kvällen så behåller de sitt skydd under dagen efter. Detta gör vi varje dag det är en solig dag. Vi ser till att krämen innehåller skydd för kropp och sol.

Ett annat trick vi har använt är att vi har köpt roll on solskyddskräm. Enklare för barnen att distribuera men även enkel att återfylla. Barnen tar gärna lite för mycket kräm, och genom att lyfta på roll-on bollen och fylla på med kräm allt eftersom så har vi minskat på svinnet för krämen och ungarna tycker att det är ok, så länge de får göra det själva.

 familj

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Läsning

Prova BookBeat gratis 45 dagar

BookBeat

Hotell

500 kr rabatt på resor till Grekland

Sunweb

Hotell

Längtar du efter semester?

inkClub

Böcker

Få ett välkomstpaket från Disneyklubben – utan extra kostnad

Disneyklubben

Böcker

Få ett välkomstpaket från Disneyklubben – utan extra kostnad

Disneyklubben

Boende

10% rabatt på heminredning hos Linea

Linea

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.