Största barnet, mitten barnet och minsta barnet.

Hur jag tar mig tiden!

Tidigare i veckan pratade jag om vikten av tiden med vårat mellersta barn Lea, dock så känner jag att jag vill beskriva hur jag menar med egentid. Många gånger har jag pratat med vänner och bekanta om ”hur jag hinner med”. Ni kanske minns att jag gillar att planera och överraskande nog så är mitt svar på detta faktiskt; planering, planering, planering.

Att ha en stor familj är en gåva i sig. Man är aldrig ensam om man inte vill, man har alltid någon som förstår en och man har alltid en som ser dig, både dina goda och onda sidor. Jag är barn nummer tre av fem. Jag har två äldre bröder och en lillebror och en lillasyster. Det som min stora familj har gett mig är just det jag förklarade. Att jag alltid känner mig sedd och aldrig är ensam. Men hur fungerade det säger ni? Hur kan man ha tid för alla barnen när man har tre eller fem…?

barn

Jo, det är inte själva tiden man spenderar utan HUR man spenderar tiden med sina barn. Mina föräldrar skjutsade oss till alla våra träningar, lagade mat, badade, diskade, städade… allt som ett vanligt ekorrhjul i vardagen har att komma med! Men de var otroligt bra på att sätta sig ner med oss i 20 minuter för att tex spela fia med knuff. När min mamma hade tvättstuga så följde vi alla med. Det var aldrig tal om att vi tyckte det var tråkigt eller jobbigt, hon fick det att vara roligt. Vi tävlade till tvättstugan. Vi tävlade om vem som kunde sortera ut strumporna snabbast. Hon läste för oss under tiden vi väntade på tvätten. Vi fick det bästa av allt – ensamtid med mamma OCH hon lärde oss genom lek hur man sorterar tvätt. Detta är ett sätt jag har insett värde i och anammat till 100%.

logan

Jag läser för mina barn i 10 minuter innan läggdags. Vi skjutsar och ställer öppna och detaljerade frågor under transportsträckor. Vi har filmkväll och spelar mycket spel med våra barn. Vi försöker ge våra barn egentid 10 minuter hit och dit varje dag. Det har definitivt gett oss frukt och en öppen dialog. Så frågan är inte NÄR jag hinner med utan VAD jag gör med de varje dag.

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Sommar, sol och bad!

Tanyas mammablogg

Skolavslutningar och jordgubbstårta

Tanyas mammablogg

Dubbeltrubbel

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på inredning i nordisk design

Ny!

Solhem inredning

Läsning

Gratis ljudböcker för hela familjen

Ny!

Nextory

Nöje

Grymma prylar hos Prylexpress – 15% rabatt på alla köp!

Prylexpress

Hälsa

Mamma-paketet – 70% rabatt

RAW Coaching

Hälsa

Kom-igång paket – 40% rabatt

RAW Coaching

Hälsa

12-veckors paket – 50% rabatt

RAW Coaching

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.