Ta kontroll över dina matrutiner

Träningstemat fortsätter

Har vabbat mestadels av veckan så har fokuserat extra mycket på träningen. Det kan låta lite absurt, alla som har barn vet vad host-nätter betyder. Sömnbristen är total och barnets gnällighet samt klängighet ökar. Vilket egentligen är självklart, hur ska de annars uttrycka sig?

Vi (jag och min man) vet dock sen tidigare att det är precis då man ska försöka som hårdast. Det är vid sådana veckor som man mest behöver tiden att andas, att få ut sig fysiskt och samtidigt pumpa kroppen på adrenalin och oxytocin. 

Men ännu viktigare är nu maten. Jag är en sådan, där vid minsta trötthet eller överarbete, äter socker. Annars kan jag hålla mig borta från det i min vardag och kan gå flera månader utan. Men när barnen är sjuka och jag stressar eller när övertröttheten kickar in, då mumsar jag i mig allt som har med socker att göra – saft, choklad, frukt, godis. Ja, allt. 

Därför har jag och min man satt det i system. När vi ser att barnen bli sjuka över en “vanlig” förkylning så skapar vi matlådor:

– Ett, för att underlätta vardagen för sig själv och även för sin partner. För man vill åka iväg och träna, när hen har kommit hem. Men också för att se till att man inte småäter och får i sig annat emellan måltiderna. 

-Två, kontrollerad mat i matlådor är så mycket enklare att laga, än ”vad ska vi äta idag?” ångesten. Att inte veta vad man ska laga skapar bara mer prestationsångest och det underlättar inte för någon.

Dessa två punkter har nog varit det smartaste life-hacket för oss vid sjukdomar. Det gäller att veta sina brister och inte våndas utan förebygga. 

Tove, min PT, är väldigt sund och har egentligen inte satt mig på en särskild diet, mer än att få i mig 5 måltider per dag och äta i mindre format. Vilket ter sig naturligt man äter så många gånger. Med detta vill jag även påpeka att detta fungerar för mig. Är du en förälder som sover igenom hela sjukdomsperioden, GO FO IT!  Det gäller att hitta det man behöver och forma sin vardag och rutiner efter det. Ja, ni vet – happy mom, happy life. 

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

Ta chansen att bli en av 50 utvalda testpiloter som under två veckor kommer få testa och utvärdera DealGuru, ett community för alla som älskar deals. Som tack får du en biobiljett eller ett presentkort på mat värt 100 kr.

Bli medlem gratis genom länken nedan för att ansöka om en plats!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.