Ta kontroll över dina matrutiner

Träningstemat fortsätter

Har vabbat mestadels av veckan så har fokuserat extra mycket på träningen. Det kan låta lite absurt, alla som har barn vet vad host-nätter betyder. Sömnbristen är total och barnets gnällighet samt klängighet ökar. Vilket egentligen är självklart, hur ska de annars uttrycka sig?

Vi (jag och min man) vet dock sen tidigare att det är precis då man ska försöka som hårdast. Det är vid sådana veckor som man mest behöver tiden att andas, att få ut sig fysiskt och samtidigt pumpa kroppen på adrenalin och oxytocin. 

Men ännu viktigare är nu maten. Jag är en sådan, där vid minsta trötthet eller överarbete, äter socker. Annars kan jag hålla mig borta från det i min vardag och kan gå flera månader utan. Men när barnen är sjuka och jag stressar eller när övertröttheten kickar in, då mumsar jag i mig allt som har med socker att göra – saft, choklad, frukt, godis. Ja, allt. 

Därför har jag och min man satt det i system. När vi ser att barnen bli sjuka över en “vanlig” förkylning så skapar vi matlådor:

– Ett, för att underlätta vardagen för sig själv och även för sin partner. För man vill åka iväg och träna, när hen har kommit hem. Men också för att se till att man inte småäter och får i sig annat emellan måltiderna. 

-Två, kontrollerad mat i matlådor är så mycket enklare att laga, än ”vad ska vi äta idag?” ångesten. Att inte veta vad man ska laga skapar bara mer prestationsångest och det underlättar inte för någon.

Dessa två punkter har nog varit det smartaste life-hacket för oss vid sjukdomar. Det gäller att veta sina brister och inte våndas utan förebygga. 

Tove, min PT, är väldigt sund och har egentligen inte satt mig på en särskild diet, mer än att få i mig 5 måltider per dag och äta i mindre format. Vilket ter sig naturligt man äter så många gånger. Med detta vill jag även påpeka att detta fungerar för mig. Är du en förälder som sover igenom hela sjukdomsperioden, GO FO IT!  Det gäller att hitta det man behöver och forma sin vardag och rutiner efter det. Ja, ni vet – happy mom, happy life. 

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

6% rabatt på skor och modeaccessoarer hos Spartoo

Ny!

Spartoo

Djurförsäkring

50% rabatt hos Lassie dina första två månader

Ny!

Lassie

Nöje

Chans att jubla ihop med dina grannar (Åldersgräns 18 år, stödlinjen.se)

Mindre än 1 vecka kvar
Ny!

Postkodlotteriet

Mat

Rabatt på dina fyra första kassar

Hello Fresh

Boende

Byt till ett smart elavtal med fri månadsavgift i 1 år

Fortum

Accessoarer

40% rabatt hos SILKZI

SILKZI

50% rabatt hos Lassie dina första två månader

En digital djurförsäkring som hjälper dig ta hand om din hund eller katt, både innan och efter skadan är framme.

Använd kod: FAMILYDEAL50X2

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.