Vabruari?? Mera Vapril!

mamamblogg

När både partner och barn blir sjuka…

Ibland så klappar jag mig själv på axeln och känner mig riktigt nöjd över planeringen. Jag brukar försöka planera allt från träningar till ledig tid för mig själv och min man. Jag planerar våra hemmabyggen och hur trädgården och årets planteringar ska tas hand om. Jag tror att planering är en del av min personlighet (och mitt kontrollbehov), men för att hinna med allt roligt och kreativt så behöver våra ”måsten” (ett ord jag ogillar men erkänner existerar) vara planerade för att ha tid med annat.

Denna vecka är ett praktexempel på kraschad planering. Jag kom hem från jobbet förra fredagen till en illamående dotter. På måndagen var jag nr 4 av 5 familjemedlemmar med årets magsjuka. Magsjuka barn, hund och villa på 200 kvadratmeter är inte en bra combo alla planer lades på is.

mammablogg

Vad gör man då??

När alla andra planer förstörs så gör man nya. Jag har lyxen att bo inom 10 minuters radie från resterande familjemedlemmar, ha otroliga grannar och en riktigt bra tv.

Familjen hjälpte till att handla, grannarna hjälpte till med hunden och tv:n tillsammans med kuddar och handdukar förvandlades till den enda underhållningen.

Under en vecka ligger hushållet nere och mitt jobb är att ta det med ro. Tvätten blir inte vikt, golven blir smutsigare och matlagningen övergår till kokt ris och nyponsoppa… men jag tar det med ro! Jag har länge övergett tanken och ”måstet” (ordet igen) att behöva ha ett rent hus med perfekta stilleben, glada barn osv osv… Jag har inte det – jag har ett hem! Hemmet som alltid är lite stökigt, hemmet där barnen tar hem sina kompisar och vet att alla får plats vid matbordet, hemmet som saknar lister. Ett hem med ”måsten” men utan kravet på det.

Denna vecka är det ett uttråkat hem, med doft av handsprit och kokt ris med kanel. Vi får se vad det är för hem nästa vecka…

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Spel och underhållning

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

DealGuru

Träna helt kostnadsfritt på STC under 2 veckor

Mindre än 1 vecka kvar

STC

Nöje

1 mån gratis TV4 Play+

TV4 Play+

Mat

Upp till 1569 kr rabatt och få en gratis efterrätt

Hello Fresh

Hälsa

Boka gratis undersökning!

Memira

Boende

10% rabatt på mattor och inredning hos SE Mattor

SE Mattor

Bli testpilot för DealGuru – få biobiljett eller presentkort!

Ta chansen att bli en av 50 utvalda testpiloter som under två veckor kommer få testa och utvärdera DealGuru, ett community för alla som älskar deals. Som tack får du en biobiljett eller ett presentkort på mat värt 100 kr.

Bli medlem gratis genom länken nedan för att ansöka om en plats!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.