Träning och styrkeresa

Nu ska latmasken bli en fjäril

Jag brukar oftast säga att det alltid finns tid så länge man planerar för den. Som ni läst innan, både i början av mitt bloggande och även när jag skrev om mitt arbete, vet ni att jag har ett sunt kontrollbehov med maximalt planeringsbehov.

En av sakerna jag kan säga att jag aldrig lyckats med är att planera in min egen träning. I flera år har jag tuffat på och gjort allt omkring bara för att inte hantera resultatet efter graviditeterna plus en sköldkörtel dysfunktion. Jag kan inte riktigt säga att jag hatar mitt utseende, men oftast när andra tar bilder på mig själv, så känner jag inte riktigt igen mig i bilden.

Jag beslutade därför att i år så skulle jag ta tag i det, men att jag behövde hjälp. Jag har (som vilken annan Google-nörd som helst) testat mig fram på alla möjliga dieter och träningsformat. Allt från shakes och LCHF till att lära mig springa 5 km på 30 dagar. Dock så har jag alltid slutat, jag har känt att det tar för lång tid och för att vara ärlig, så har det inte passat mig helt enkelt.

Här möter jag Tove. En ung tjej med extremt mycket vilja, kunskap som få, och en förmåga att anpassa sig till det yttersta för att tillgodose alla mina knasiga behov. Tove jobbar som PT på RAW och är den som under året ska försöka hjälpa mig att hitta mig själv och mata mig med kunskap. Vi började ganska enkelt i våras, med lite mat-coaching och enkel hemmaträning och har nu ökat upp ett steg för att lägga på lite tyngre träningsmoment.

Hennes filosofi är sund viktnedgång. Att äta vanlig husmanskost är inte boven, utan det är mängden i relation till rörelsen. Hon har fått höra ett och annat gnäll om att det går för långsamt, eller att saker är för tråkiga. Men hittills har hon lyckats centrera mig och ta det med ro. Jag kommer göra lite uppdateringar om min viktresa, eller styrkeresa som jag tydligen ska kalla det för istället. Vem vet, kanske kan även jag kuvas!

Psst! Missa inte FamiylDeals erbjudande hos RAW!

På bilden: Tove Nordén

Tanyas mammablogg
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tanyas mammablogg

Nu är det nära, riktigt riktigt nära!

Tanyas mammablogg

Roligt på jobbet och hemma

Tanyas mammablogg

Hundar, för liten säng och basket

Relaterade rabatter

Mode & Livsstil

15% på ordinarie priser

Cocopanda

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet

Make Up Sweden

Accessoarer

45% rabatt på allt

Will Sportbags

Boende

15% rabatt på den billigaste varan hos Peace of home

Peaceofhome

Mode & Livsstil

6% rabatt på skor och modeaccessoarer hos Spartoo

Spartoo

Hälsa

15% rabatt på glasögon med blåljusfilter

Lentiamo

Visste du att du kan slippa både glasögon och linser efter en linsbytesoperation eller ögonlaseroperation hos Memira? Dr Johan på bilden har jobbat på Memira sedan 2016 och har gjort över 15 000 ögonoperationer. Han kan hjälpa dig att uppleva friheten och slippa tänka på krånglet som både glasögon och linser innebär. 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.