RPG

RIKSFÖRBUNDET PENSIONÄRSGEMENSKAP

RPG beskriver sig själva som en riksomfattande pensionärsorganisation på kristen grund. Förbundet är utan särskild partipolitisk tillhörighet och är en ideell organisation med drygt 15,000 medlemmar fördelade runt om i Sverige. Man ansöker om medlemskap hos en av de 250 lokala föreningarna, eller i fallet då det saknas en klubb på ens hemort kan man söka sig direkt till RPG:s riksförbund. Föreningen består av 11 distrikt som i sin tur huserar de logala sällskapen. Viss information om varje klubb finns att läsa på RPG:s hemsida, där man även hittar kontaktuppgifter och mötesinformation.

 

MEDLEMSKAP OCH FÖRMÅNER

Det fasta årspriset för medlemskap i Riksförbundet Pensionärsgemenskap är 300 kronor. Du kan ansöka om direktanslutet medlemskap i egenskap av pensionär, och anhöriga (make eller maka) har även möjlighet att ansluta sig till föreningen till en årlig kostnad på 450 kronor. Som medlem får man:

 • Förbundstidningen Seniorposten som utkommer med fem nummer per år
 • Gemenskap i form av medlemsträffar, aktiviteter, utflykter och resor
 • Förmånliga försäkringar via företag som samarbetar med RPG
  • Livsförsäkring
  • Personförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring
  • Hemförsärking
  • Bilförsäkring
 • Möjlighet att engagera sig i RPG:s verksamhet, du kan verka som ledare och föra fram dina och andras synpunkter och åsikter till beslutsfattare beträffande äldrepolitik
 • Speciellt framförhandlade pensionärsrabatter

 

FÖRENINGENS KRISTNA ANKNYTNING

De intressefrågor som drivs av riksförbundet pensionärsgemenskap, i likhet med de andra fyra stora pensionärsorganisationerna i pensionärskommittén,  fokuserar på äldres rätt i samhället. Äldrevård, pensionärsfrågor och omsorg är några av hjärtefrågorna. Dessutom värnar man om den kristna tron och dess värdegrund. Det är ett återkommande tema i många av de aktiviteter som anordnas, med möjligheter till samtal kring tro och träffar med gudstjänst eller utflykter till kristna trossamfund. Aktiviteterna och deras fokus skiljer sig något mellan hemorterna. Man hittar hel del olika typer av aktiviteter, så som att spela boule eller åka på kryssningsresa till Åland.

 

Besök www.rpg.org.se för att läsa mer om förbundet, medlemskap och opinion.

Visste du att du kan slippa både glasögon och linser efter en linsbytesoperation eller ögonlaseroperation hos Memira? Dr Johan på bilden har jobbat på Memira sedan 2016 och har gjort över 15 000 ögonoperationer. Han kan hjälpa dig att uppleva friheten och slippa tänka på krånglet som både glasögon och linser innebär. 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.