SPRF

SVENSKA PENSIONÄRERS RIKSFÖRBUND

Bildat redan 1937 är SPRF Sveriges äldsta pensionärsorganisation. Medlemsantalet ligger på runt 30,000 pensionärer. Numera är SPRF öppet för alla pensionärer och det finns inga restriktioner på tidigare yrkesbakgrund eller partitillhörighet. Religiöst och partipolitiskt obunden verkar man tillsammans med de andra stora pensionärsorganisationerna på en central nivå för att förbättra villkoren för pensionärer. En central sakfråga som engagerar är pensionssystemet – man arbetar bland annat för att pensionen ska beskattas lika som lön och att pensionerna utvecklas i takt med lönerna.

Gällande lokal verksamhet består det av 15 distrikt och ett 70-tal avdelningar. Ett medlemskap bidrar till att man stöttar organisationens centrala politik och verksamhet, samt att man i sin närhet får tillgång till ett aktivare socialt liv och mer upptagen aktivitetskalender. Det är de lokala avdelningarna som på eget initiativ anordnar resor, utflykter, träffar och aktiviteter.

 

MEDLEMSKAP OCH FÖRMÅNER

Man ansöker om medlemskap via SPRF:s hemsida, och per automatik ansluts man till den lokala klubb som ligger närmast. Medlemsavgiften varierar beroende på vilken klubb man ansluter sig till, och kostar mellan 210 och 315 kronor per år. Som medlemsförmån kan man se fram emot medlemstidningen SPRF-tidningen som informerar om pågående aktiviteter och händelser inom förbundet och rabatter på exempelvis försäkring och resa. De flesta lokalklubbarna har en egen hemsida där man kan läsa mer om vad som pågår: Medlemsträffar, aktiviteter, studiebesök, utflykter. I SPRF-tidningen och via ett medlemskap i förbundet kan man ta del av en rad olika pensionärsrabatter. Dessa rabatter är framförhandlade och finns alltid att ta del av via hemsidan.

 

LOKALA AVDELNINGAR

De lokala avdelningarna inom Svenska Pensionärers Riksförbund anordnar aktiviteter och möten. På medlemsträffarna behandlar man främst sakfrågor som berör organisationen som stort och man inhämtar medlemmarnas perspektiv och åsikter. Utöver träffarna skiljer sig klubbarna något åt gällande den typ av aktiviteter som erbjuds – somliga avdelningar är mer aktiva än andra. Återkommande moment hos de flesta är studiebesök på museum och företag, seniorträning i form av dans, boule eller gymnastik, resor, kryssningar och utflykter samt cirklar som kan bestå av bokklubbar eller konststudier.

 

Besök www.sprf.se för att läsa mer om förbundet, medlemskap och opinion.

Dags att se över dina försäkringar? Passa på att köpa valfri försäkring (exklusive bil-, rese- och gravidförsäkring) från ICA* mellan 20–29 mars, så kan du få upp till 1500 kronor i extra bonus om du är stammis på ICA. 

För varje försäkring du köper fram till 29 mars får du 500 kronor i extra bonus. Erbjudandet gäller max tre köp per hushåll. Det betyder att du kan få upp till 1500 kronor i extra ICA-bonus, härligt va? Du väljer själv vilket startdatum din nya försäkring har. Och dessutom får du bonuspoäng på hela försäkringskostnaden, precis som när du handlar i ICA-butiken.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.