SPF Seniorerna

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SENIORERNA

Ett medlemskap i SPF Seniorerna är inte åldersbaserat och är öppet för alla som har rätt till pension. Lokala föreningar som ingår i verksamheten anordnar aktiviteter och medlemsträffar. De runt 820 föreningarna är fördelare på 27 distrikt och har ett medlemsantal på över 270 000 pensionärer. Som medlemmar i pensionärskommittén, och i sin verksamhet över lag, verkar man för att påverka äldrepolitiken. Genom lokala föreningar och medlemmarnas inflytande bildar man opinion kring viktiga äldrefrågor.

Gällande aktiviteter satsar man stort på folkhälsa, friskvård och kompetensutveckling som del av ett friskt och fartfyllt åldrande. Som de själva beskriver bjuder föreningslivet på en mängd studiecirklar och kulturaktiviteter i form av intressanta resor, rundvandringar och studiebesök. De lokala föreningarnas uppgift är att skapa möjlighet till gemenskap. Det finns något för alla smaker: Bokklubbar, kafferep och skoterfärder.

 

MEDLEMSKAP

SPF Seniorerna är uppdelade i föreningar som verkar inom distrikt. Du kan antingen ansluta dig som medlem till en förening som verkar lokalt, vilket säkerställer att du har större möjlighet att medverka på aktiviteter och träffar. Du kan också bli en så kallad ”centralt ansluten medlem” med tillgång till medlemsförmåner men utan vidare kontakt med lokala förningar. Ett medlemskap i Sveriges Pensionärsförbund Seniorerna kostar mellan 150 och 300 kronor per år. Avgiften varierar mellan lokala föreningar och när du registrerar dig som medlem får du direkt upp den summan du betalar.

 

PENSIONÄRSRABATT OCH MEDLEMSFÖRMÅNER

Utöver den myriad av förmåner och pensionärsrabatter som du i och med din ålder eller pensionsstatus kan ta del av hos somliga företag har du som medlem i SPF Seniorerna även ett antar medlemsförmåner. Du hittar bland annat försäkring, elavtal, studiecirklar, telefoni och transport. Du får även hem medlemstidningen Senioren som informerar om föreningsverksamhet och de fyra ”benen”: Nytta, nöje, närhet och nyheter.

 

Besök www.spfseniorerna.se för att läsa mer om föreningen, deras lokala avdelningar och medlemskap.

Upp till 40% rabatt på din hotellvistelse

När var ni senast iväg på tu man hand? Gav er tid att prata till punkt. Tid att se
varandra. Tid att njuta av en middag utan avbrott. Välkommen att skapa er det mest magiska sommarminne! Hos oss väntar enastående spa, milsvida stränder och gastronomi.

Boka idag och spara upp till 40% på er getaway – det här är ni värda.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.