SKPF

SVENSKA KOMMUNALPENSIONÄRERS RIKSFÖRBUND

SKPF har över 150 000 medlemmar med öppet medlemskap för alla som har någon form av pension. De vars närstående (make/maka/sambo/partner) är registrerade medlemmar har också möjlighet att ansluta sig. Trots att ordet kommunal förekommer i SKPF är man en självständig organisation från fackförbundet Kommunal (Svenska Kommunalarbetarförbundet). Stundvis samarbetar man med Kommunal kring pensionsfrågor och erbjuder medlemmar i fackförbundet som pensionerar sig en enkel övergång till SKPF med tecknade försäkringar i behåll. Självfallet är pensionärer från alla sektorer på arbetsmarknaden välkomna, och somliga klubbar är en samlingspunkt för tidigare arbetare inom vissa yrkesgrupper.

 

MEDLEMSKAP OCH FÖRMÅNER

Medlemsavgiften kostar 120 och 200 kronor per år. Avgifter beror på vilken lokalavdelning man ansluts till. Lokala klubbar finns utspridda över 21 distrikt och representerar pensionärer från norr till söder. På SKPF:s hemsida kan man hitta mer information om distrikt och lokalavdelning där det bland annat går att hitta kontaktuppgifter till klubben och medlemsavgift. Ofta finns det även ett par rader som beskriver klubbens aktiviteter och kommande årsprogram. SKPF:s medlemmar får genom sitt medlemskap tillgång till en rad förmåner. Det inkluderar:

  • En prenumeration på tidningen Här&Nu som utkommer med sex nummer per år
  • Somliga lokala avdelningar med stort medlemsantal (exempelvis Stokholm) har en egen tidining med information om aktiviteter
  • Pensionärsrabatter framförhandlad mellan riksförbundet och utvalda företag
  • Medlemsförsäkringar. Du är dessutom alltid försäkrad via ditt medlemskap när du deltar på några av de arrangemang och aktiviteter som anordnas av de lokala avdelningsklubbarna.
    • Barnförsäkring
    • Hemförsäkring
    • Gruppolycksfallsförsäkring

För att hitta närmaste klubb kan du antingen gå igenom en lista på samtliga distrikt och klubbar, eller snabbt och enkelt skriva in ditt postnummer i ett sökfält längst upp på sidan. Närmsta förening dyker då upp som förslag, och du kan klicka på den för att läsa mer om deras lokala verksamhet.

 

Besök www.skpf.se för att läsa mer om förbundet, medlemskap och opinion.

 

Spara upp till 1569 kr hos HelloFresh

Det har aldrig varit lättare att äta lite mer balanserat! Med HelloFresh kan du skräddarsy din matlåda med rätter som passar dina mål – oavsett om ditt mål är att äta lite mer grönt, mer varierat eller att få mer fisk på tallriken. Beställ nu och spara upp till 1569 kr på 6 kassar från HelloFresh.

Använd kod: FAMILY1569

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.